✓ 100% duurzaam
✓ Hergebruik van duurzame materialen
✓ Integrale benadering
Landschappartners in De Meern, nabij Utrecht, stelt plannen op die bijdragen aan circulaire ontwikkeling en zorgen voor circulariteit in de stedenbouw en buitenruimte. Duurzaamheid staat centraal in onze werkwijze. Als we willen voorkomen dat de grondstoffen op aarde uitgeput raken, is het van essentieel belang dat we deze hergebruiken. We gaan hierbij uit van het herstellend vermogen van natuurlijke hulpbronnen. Door circulariteit toe te passen in onze ontwerpen voor stedenbouw en buitenruimte, dragen we bij aan een groene, schone en prettige leefomgeving voor iedereen.


Circulaire ontwikkeling in de stedenbouw
De architecten van Landschappartners kijken bij elk stedenbouwkundig ontwerp naar de toepassing van circulariteit in stedenbouw. Er is sprake van circulariteit in de stedenbouw wanneer er herbruikbare materialen en grondstoffen worden gebruikt tijdens de bouw. Deze materialen en grondstoffen dienen geen stoffen uit te stoten die schadelijk zijn voor lucht, water en bodem. De circulaire ontwikkeling in de stedenbouw draagt bij aan de circulariteit van de economie; een vorm van economie waar de Rijksoverheid in 2050 volledig op wil draaien.
Circulariteit in de buitenruimte
Ook bij het opstellen van plannen voor de buitenruimte, zoals de inpassing van infrastructuur, staat circulariteit voorop. Het gebruik van duurzame materialen is een belangrijk onderdeel in elk ontwerp. Dit geldt ook voor landgoedontwikkeling, zoals de aanleg van parken of tuinen. We ontwikkelen elk plan met een duurzame visie, waarbij we ons richten op een groene toekomst zonder afval. Heb je vragen over onze werkwijze wat betreft circulaire ontwikkeling en de circulariteit van de buitenruimte? Wij beantwoorden deze graag.