Zoek je een landschapsarchitect die gespecialiseerd is in landgoedontwikkeling van park en tuin? Dan is Landschappartners in De Meern, nabij Utrecht, de perfecte partner voor je project. Het architectonisch ontwerpen van een landgoed of tuin richt zich op het tot stand brengen van een samenhangend geheel in vorm en functie. Het is daarbij belangrijk dat deze past in de omgeving, de woonbuurt of het omringende landschap. Als landschapsarchitect voor park en tuin zijn we van mening dat alleen bij een goede ruimtelijke indeling van de tuin, het terras, de vijver en bijzondere planten tot hun recht komen.

De visie van onze landschapsarchitect bij landgoedontwikkeling van park en tuin

Bij de inrichting van een landelijk gebied, zoals de landgoedontwikkeling van een park en tuin, houdt de landschapsarchitect van Landschappartners een aantal uitgangspunten in gedachten. Zo is Landschappartners ervan overtuigd dat elementen buiten de tuin, zoals bomen, gebouwen of markante punten betrokken kunnen worden bij de ruimtebeleving in de tuin. De architecten onderzoeken de omgeving en verwerken deze lokale kennis in hun projecten voor landgoedontwikkeling. Daarnaast wordt de natuur in de tuin gebracht, zoals planten die op die specifieke plaats thuishoren. De groenstructuur draagt bij aan de biodiversiteit.

Bovenal moeten de tuinbezitter en zijn familie zich in de tuin thuis voelen. Alle functies die men verwacht, moeten worden beleefd of uitgevoerd: luieren in de zon, spelen met de kinderen, de was drogen of barbecueën met vrienden.

Een ander belangrijk punt is het creëren van een onderhoudsarme tuin. Veel mensen zijn wel tuingenieters maar daarom nog geen hobbyisten die urenlang in de tuin willen werken. Bij mooi weer moet men elke vrije minuut kunnen genieten en bij regen of sneeuw moet de tuin een mooi uitzicht opleveren. Een bruikbaar en realistisch plan is het doel.

Bespreek de mogelijkheden voor jouw project

Landschappartners is sinds 1979 dé betrokken landschapsarchitect in Utrecht. Als je op zoek bent naar een ervaren landschapsarchitect voor park en tuin die de landgoedontwikkeling van jouw project realiseert, staan wij voor je klaar. Neem telefonisch contact met ons op via 030 – 66 66 199 of stuur een e-mail naar info@landschappartners.nl. Je kunt ook het contactformulier invullen. Wij bespreken graag de mogelijkheden met je.