Stedenbouwkundig plan

Ben je op zoek naar een bedrijf dat een stedenbouwkundig plan of bestemmingsplan opstelt voor duurzame stedenbouw? Of wil je een haalbaarheidsonderzoek laten uitvoeren voor plannen in de stedenbouw? Dan is Landschappartners in De Meern, nabij Utrecht, je perfecte partner. De afgelopen decennia hebben wij een belangrijke bijdrage geleverd aan de inhoud en het toepassen van Duurzame Stedenbouw. Sterke punten bij het zoeken van de optimale inrichting van onze omgeving zijn de ontwerpende en integrale benadering, alsmede de regievoering. Naast een bestemmingsplan en stedenbouwkundig plan zijn wij gespecialiseerd in het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek voor plannen wat betreft stedenbouw. Bekijk onze afgeronde projecten eens om een indruk te krijgen van ons vakwerk.

Welke pijlers hanteren onze architecten bij de ontwikkeling van een stedenbouwkundig plan?

Aan de hand van een bestaand bestemmingsplan voor duurzame stedenbouw stellen onze architecten een stedenbouwkundig plan op. Landschappartners kan het bestemmingsplan voor duurzame stedenbouw ook van A tot Z uitwerken. Daarnaast kunnen zij ook een haalbaarheidsonderzoek wat betreft plannen voor stedenbouw uitvoeren. Bij het ontwerpen van een stedenbouwkundig plan richten wij ons op:

 • Het ontwerpen van een herkenbare en leefbare woon- en werkomgeving.
 • Grote betrokkenheid van bewoners, belangen en overheden.
 • Het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek met betrekking tot stedenbouw.
 • Goede milieukwaliteit van bodem, water, lucht, geluid en gebruik van natuurlijke energie en ecologische kwaliteiten. Circulaire ontwikkeling speelt een belangrijke rol bij de opstelling van een stedenbouwkundig plan.
 • Integrale benadering van elke opgave.

Onze expertise

In de 40 jaar dat wij actief is in de landschapsarchitectuur, hebben wij diverse expertises ontwikkeld. Hieronder vallen onder meer:

 • Het opstellen van een stedenbouwkundig plan en verkavelingsplannen.
 • Het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek voor plannen wat betreft stedenbouw.
 • (Her)inrichting van stedelijke gebieden.
 • Inrichting van landelijk gebied.
 • Ruimtelijke verkenningen en perspectieven voor de omgevingsvisie.
 • Winnen van stedenbouwkundige prijsvragen, die tot realisatie komen.
 • Het organiseren en verzorgen van lezingen en workshops over duurzame stedenbouw.
 • Het uitwerken van het thema ‘rood door groen’ of ‘groen voor rood’ in fraaie projecten.
 • Het uitwerken van stedenbouwkundige ontwerpen in een beeldkwaliteitsplan, inrichtingsplannen bestekstekeningen en bestemmingsplannen, zoals een bestemmingsplan voor duurzame stedenbouw.

Ben je benieuwd naar een van onze projecten? Bekijk dan eens de projectdetails van de Elzenhof in Hillegom. Voor deze woonwijk heeft Landschappartners in samenwerking met AM en Inbo een stedenbouwkundige schets gemaakt.

Laat een bestemmingsplan voor duurzame stedenbouw opstellen door onze experts

Indien je op zoek bent naar een betrokken, ervaren landschapsarchitectenbureau dat een stedenbouwkundig plan of bestemmingsplan opstelt voor duurzame stedenbouw, staan wij voor je klaar. Onze architecten voeren tevens een haalbaarheidsonderzoek uit voor ieder plan binnen de stedenbouw. Neem contact met ons op via 030 – 66 66 199 of stuur een e-mail naar info@landschappartners.nl. Je kunt ook het contactformulier invullen. Wij bespreken graag alle mogelijkheden met je en voeren een haalbaarheidsonderzoek uit voor plannen met betrekking tot stedenbouw.