Kapplan en compensatieplan

✓ 100% duurzaam

✓ Hergebruik van duurzame materialen

✓ Integrale benadering

Je bent bij Landschappartners in De Meern, nabij Utrecht, op de juiste plek voor de ontwikkeling van een kapplan en compensatieplan. Met een kapplan of compensatieplan wordt bepaald welke bomen of landschapswaarden in een gebied verloren gaan en op welke wijze deze worden gecompenseerd. Bij het opstellen van dergelijke plannen nemen onze architecten te allen tijde onze duurzame visie in acht.

Wanneer is het nodig een kapplan en compensatieplan op te stellen?

Voor het opstellen van een stedenbouwkundig plan en de inpassing van infrastructuur gaan veelal ecologische waarden verloren of worden ze bedreigd. Bovendien is het soms nodig om bomen te kappen of waardevolle landschapselementen te verwijderen. Met een kapplan en compensatieplan bepalen onze architecten welke bomen of landschapswaarden verloren gaan en op welke wijze deze waardevolle landschapselementen gecompenseerd worden. Hiervoor wordt een uitgebreid ecologisch onderzoek uitgevoerd. Onze architecten hebben tot dusver verschillende keren een kapplan en compensatieplan ontwikkeld. Voorbeelden zijn de compensatie van gekapte bomen langs de snelwegen in een Dassenbos bij De Bilt, en de herplanting van gekapte bomen bij het traject Extra Sneltrein Groningen – Leeuwarden.

Neem contact op over de mogelijkheden

Ben je benieuwd wat Landschappartners uit Utrecht kan betekenen wat betreft een kapplan en compensatieplan? Neem dan contact met ons op. Je belt ons op 030 – 66 66 199 of stuurt een e-mail naar info@landschappartners.nl. Daarnaast kun je eenvoudig het contactformulier invullen. Onze adviseurs nemen graag alle mogelijkheden met je door.